Campania de Promovare a Sănătăţii Orale

Cu toţii suntem responsabili pentru sănătatea şi educaţia copiilor!


   Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), şi-a stabilit ca prioritate dezvoltarea educaţiei pentru sănătatea copiilor.

   Începând cu data de 12.03.2018 Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a demarat în şcolile şi gădiniţele din municipiul Bucureşti "Campania de Promovare a Sănătăţii Orale". Într-o primă etapă, acţiunea se adresează copiilor din grădiniţe şi din clasele 0-IV.

   Invităm părinţii să fie parte activă a campaniei, prin completarea chestionarului on-line, întrucât educaţia nu se desfăşoară numai în şcoli sau gradiniţe, ci ea se continuă în mare parte acasă. Prin completarea acestor chestionare părinţii pot urmări impactul educativ asupra copiilor.

   Răspunsurile şi implicarea dumneavoastră sunt foarte importante pentru a găsi cele mai eficiente metode de a realiza educaţia pentru sănătatea copiilor.

Vă rugăm să completaţi următorul

Chestionar:

Data completării chestionarului  
1. Ştiaţi că în şcoala/grădiniţa în care învaţă copilul dumneavoastră există cabinet stomatologic sau că este arondată la o altă unitate de învăţămănt care are cabinet stomatologic?  
2. Ştiaţi că în şcoala/grădiniţa în care învaţă copilul dumneavoastră se desfaşoară "Campania de Promovare a Sănătaţii Orale"?  
3. La clasa/grupa în care se află copilul dumneavoastră a fost programată ora pentru educaţie orală?  
4. Copilul dumneavoastră a reţinut elementele esenţiale pentru tehnica unui periaj corect în urma orei programate?   Dacă aţi răspuns "DA" la întrebarea anterioară.
5. V-aţi îndemnat copilul să meargă la cabinetul stomatologic din cadrul şcolii?  
 
6. Când aţi fost ultima dată la medicul dentist cu copilul dumneavoastră?  
7. Care au fost motivele ultimei vizite la medicul dentist a copilului dumneavoastră?  
8. Cât de frecvent verificaţi dacă copilul dumneavoastră efectuează corect periajul?  
9. Cât de frecvent se spală copilul dumneavoastră pe dinţi?  
10. La câte gustări pe zi are acces copilul dumneavoastră?  
11. La ce unitate de învăţământ (Grădinită / Şcoală) învaţă copilul dumneavoastră?  
12. În ce Grupă / Clasă este copilul dumneavoastră?