• Căminul din cadrul Spitalului Sf. Luca, modernizat cu 1,5 mil. €

  Căminul de bătrâni înfiinţat de municipalitatea bucureşteană în cadrul Spitalului Sf. Luca a fost transformat într-o unitate sanitară modernă, printr-o investiţie de 1,5 milioane de euro care permite servicii de spitalizare continuă în mai multe secţii de tratament şi recuperare.

  Potrivit directorului Adminstrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Marius Savu, spitalul dispune în prezent de cea mai modernă bază de recuperare medicală, de platformă mobilă pentru exerciții de recuperare multidisciplinară și de un laborator dotat cu diverse aparate.

  În urma investiţiilor, căminul devenit spital are secții de geriatrie, oncologie și îngrijiri paliative, recuperare neurologie, medicină internă cronici şi recuperare medicală-fizică și balneologie, spun reprezentanţii municipalităţii.

  Secţiile spitalului au, în total, 281 de paturi, care oferă servicii medicale de spitalizare continuă și spitalizare de zi.

  Trei sferturi dintre pacienţi au vârste de peste 60 de ani şi suferă de mai multe boli cronice.

  Din totalul serviciilor solicitate în cadrul spitalului, o mare pondere este deţinută de cele de recuperare medicală, medicină fizică şi balneofizioterapie.

  Lucrările de la Spitalul Sf. Luca au constat şi în mansardarea unui corp de clădire, prin care s-a creat un spaţiu cu o suprafaţă desfăşurată de 775 de metri pătrați. În acest spaţiu funcționează acum trei săli de recuperare fizică, 11 rezerve, dintre care nouă rezerve cu două paturi și alte două cu câte un singur pat. (20.04.2012)

  Leave a reply →

Photostream