Update Informații Coronavirus Covid-19

UPDATE INFORMAȚII NOUL CORONAVIRUS COVID-19                      Vizualizează în browser
Dragi părinți, 

      Știm că sunteți expuși unei avalanșe de știri, mai mult sau mai puțin exacte despre noul Coronavirus (COVID-19). Susținem fluxul oficial al informațiilor și revenim cu rugămintea de a vă informa doar din surse oficiale.

      În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată în data de 9 martie 2020, au fost adoptate mai multe măsuri privind prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, printre care și suspendarea cursurilor în unitățile școlare în perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de situație.
 
      Este momentul să fim responsabili, să facem tot ce putem pentru a limita răspândirea noului virus COVID-19, pentru a ne proteja familiile, dar și pe ceilalți! Cel mai important este să nu vă panicați!

       Vă recomandăm să mențineți aceleași obiceiuri de prevenție, precum: spălarea frecventă și temeinică a mâinilor cu apă și săpun, dezinfectarea suprafețelor cu care intrați în contact, evitarea contactului cu persoanele bolnave. Regăsiți aici lista completă cu măsurile de prevenție: http://www.assmb.ro/stirea/273
     Conform datelor existente până în prezent, infecția cu noul Coronavirus COVID-19 are o frecvență mult mai redusă și cauzează o formă mai ușoară la copii decât la adulți sau persoane în vârstă (sursa: www.kidshealth.org).
      Simptomele de mai sus sunt orientative. Majoritatea cazurilor de infecție cu noul Coronavirus COVID-19 au forme ușoare, medii sau sunt chiar asimptomatice. Este important să vă adresați medicului de familie dacă aveți orice fel de simptomatologie din cele enumerate mai sus, dar și dacă ați venit din zone afectate sau ați venit în contact cu persoane care au călătorit în zone afectate de infecțiile cu coronavirus. Puteți vedea zonele respective cu ajutorul următorului link: http://www.cnscbt.ro/index.php/1440-lista-zonelor-cu-transmitere-comunitara-extinsa-si-a-altor-zone-afectate-de-covid
Vă încurajăm să vorbiți deschis cu copiii dumneavoastră. Iată recomandările OMS:
La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică a fost operaționalizată linia 

TELVERDE (0800 800 358)
 
      destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19.         Acesta nu este un număr de urgență, ci este destinat strict informării.


      Găsiți mai jos lista cu sursele de încredere pentru a vă informa despre evoluția COVID-19:

      La nivel național:        La nivel internațional:  
    Suntem alături de dumneavoastră în această perioadă! Pentru informații noi, vă recomandăm să ne urmăriți în continuare pe site-ul nostru www.assmb.ro și pe Facebook www.facebook.com/administratiaspitalelor.
 
Cu prietenie, 
Echipa ASSMB.
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59
www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.