Care este poziția corectă în bancă sau la birou?

Foto: americanpostureinstitute.com
Ce trebuie să știți despre poziția copiilor dumneavoastră când își fac temele? Să aveți în vedere că scaunul trebuie să permită păstrarea ambelor picioare pe podea, în timp ce genunchii trebuie să rămână la același nivel cu șoldurile; dacă este necesar, picioarele se sprijină pe un suport sau podium. La calculator sau laptop, spatele se păstrează sprijinit de speteaza scaunului.
 
 
Încă din copilărie trebuie să fim atenți la starea coloanei vertebrale pentru a ne păstra sănătatea pe parcursul vieții.
O poziție încovoiată generată de postura corporală neglijentă, o poziție prea aplecată, prea laxă sau torsionată, forțează mușchii și ligamentele, generând oboseală, dureri de spate, ale mușchilor, umerilor,  mâinilor sau picioarelor, dureri de cap. 
Deviațiile coloanei vertebrale în plan anterio-posterior pot fi de tip: cifotic, lordotic, cifo-lordotic, iar în plan lateral – scoliotic.
Măsurătorile somatometrice efectuate de medicii școlari în perioada 2017 – 2019, pentru un număr de aproximativ 100.000 de elevi, au evidențiat că în Municipiul București, viciile de postură sunt a 3-a cea mai frecventă boală identificată în urma screening-ului școlar anual, după viciile de refracție și supragreutate.
 
Viciile de postură pot duce la anumite probleme de sănătate, postura incorectă fiind una dintre bolile coloanei vertebrale. Petrecerea unui număr mare de ore la birou, pe scaun, afectează în mod direct coloana vertebrală. Este necesar să luăm măsuri de prevenție sau de tratament dacă este cazul.
Informații detaliate:
1.http://www.sfatulmedicului.ro/Afectiunile-coloanei-vertebrale/legatura-dintre-scolioza-si-pozitia-copilului-in-banca_17193

2.http://www.sfatulmedicului.ro/Afectiunile-coloanei-vertebrale/cifoza_9504#Tipuri_de_cifoza_la_copii_si_adolescenti

3.www.nhs.uk/conditions/scoliosis
 
Părinții și cadrele didactice sunt cei care pot observa cel mai bine poziția corectă sau incorectă a copiilor și îi pot atenționa.
Dacă observați la copiii dumneavoastră că au tendința de a dezvolta cifoză (a sta cocoșați) sau lordoză accentuată, ori asimetria umerilor (un umăr mai sus și unul mai jos), adresați-vă medicului de familie pentru a vă îndruma către un specialist.
De asemenea, cadrele didactice pot ghida copiii cu poziții defectuoase către cabinetul școlar. 
 
Cu prietenie,
Echipa ASSMB
Urmăriți-ne pe
Rețelele de Socializare
pentru a fi la curent
cu noutățile!
 
 
Răsfoiți
Arhiva Newsletter
pentru articolele care
vă interesează!
Primiți acest mesaj ca urmare a completării unui formular de consimțământ cu privire la prelucrarea datelor personale și informarea dvs., în cadrul campaniilor ”Sănătatea e în mâinile tale”, ”Campania de Promovare a Sănătății Orale” și ”Copiii sănătoși ai Bucureștiului” desfășurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în unitățile de învățământ de stat din București sau ați participat la proiectele desfășurate de către A.S.S.M.B ori v-ați abonat la newsletter pe website-ul nostru: www.assmb.ro

Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2019, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București  A.S.S.M.B

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
40155 București România, Str. Sf Ecaterina, nr. 4
Tel: 021.310.10.59
www.assmb.ro
Dacă nu doriți să mai primiți mesajele noastre sau ați primit acest mesaj dintr-o eroare, vă rugăm să vă dezabonați aici.
Acest mesaj a fost direcționat către dvs.? Vă puteți abona aici.
Dacă aveți propuneri sau sugestii, vă rugăm să ni le împărtășiți la propuneri@assmb.ro
Acest mesaj nu poate fi considerat SPAM, deoarece conține toate datele de identificare ale expeditorului.